Bu Blogda Ara

9 Şubat 2011 Çarşamba

Bilgisayar uzmanı olmadan hackten nasıl korunulur?

Türkiye’de msn hack denen illet olay fazlasıyla çoluk çocuğun eline düşmüş durumda.Msn adresinizin dolayısı ile özel bilgilerin kötü niyetli kişilerin eline geçmemesi için yapmanız ve yapmamanız gereken şeyleri bu yazıda kısaca sıralayacağım.. bu konuyla ilgili internetten onlarca makale bulabilirsiniz.. genelde o makale hep aynıdır gerçi :) .Ama ben bunu sizler için en anlayabileceğiniz seviyeye indirmeye çalışacağım.Msn hack genelde bilgisayar uzmanları tarafından yapılmaz.. basit hack sitelerinden edinilmiş ezbere bilgilerle özenti gençlik tarafından yapılır.. ki internette en çok aranan kelimelerden biride “msn hack” kelimesidir.Sizin msn adresini gasp eden kişilere bu nedenle “helal olsun adama bak bea..” :) tarzında yaklaşmamalıyız çünkü kesin özenti gençlerimizden biridir :) .

Neyse konuya gelelim.. msn hack en çok hangi yöntemlerle yapılır öncelikle bunları sıralayalım ;
- Trojan adını verdiğimiz görevi casusluk yapmak olan programlar yardımıyla..
- XSS Yönetmiyle.. Hotmail , Mynet , Gmail gibi ücret mail servislerinin açıklarından faydanalarak java script kodları yardımıyla.. size mail gönderip ucunda tehlikeli kodların bulunduğu fake siteye yönlendirerek cookie kodlarınızın çalınması vasatıyla şifre olmaksızın mail adresine login olunması.. ardından parolamı unuttum – mail adresime gönder yöntemiyle yeni şifre istenmesi.
- İnternet cafelere kurulan keyloggerlar.. Keylogger adı altındaki programlar klavyede bastığınız tüm tuşları kayıt ederler ve sahibine mail atarlar.
- Sosyal mühendislik.. sizi kandırma ve kişisel becerilerle sizden kişisel bilgilerinizi temin ederek parolamı unuttum deyip.. bilgilerini girerek parolanızı değiştirirler.Vb..
Diğer yöntemleri anlatmama gerek yok zaten çok kullanabilen , bilinen yöntemler değil.Msn hack genelde bu 4 yöntem vasıtasıyla yapılır.
Siz eğer bu 4 yöntemi aklınıza kazırsanız msn adresini bir lamera kaptırma oranınız %98 ‘ lere iner.
- Yani ne yapmamız gerekiyor.. bilmediğimiz kişilerden.. msn vasatıyla veya mail vasatıyla gönderilen dosyaları almıyoruz.. indirmiyoruz açmıyoruz.
- Size gelen her maili okumuyoruz okusak bile mail içinde şuraya tıkla , buraya tıkla tarzı linklere tıklamıyoruz.
- Sizi bir linke yönlendirip burası hotmailin yeni sitesi buraya msn adresini şifreni gir 100 kontör kazan tarzı yazılara.. ve bunu size söyleyen insanlara kanmamalıyız.
   Örnek ; Sizin tıkladığınız link www.hotmail.tr.tc dir veya www.hotmailturkey.tk dır.. siz bu linklere tıklarsınız karşınıza hotmailin birebir aynısı bir site çıkar ama site tabiki o kötü niyetli kişiye aittir siz oraya kullanıcı adı şifrenizi yazarsınız ve mail adresiniz şifreniz kötü niyetli kişinin adresine mail gönderilir.. sonra karşınıza bir uyarı çıkar şifrenizi yanlış girdiniz tekrar deneyin :) ve ardından orjinal siteye yönlenirsiniz yani hotmail.com ‘a :) .
Uyanık olun , çoluk çocuğun oyuncağı olmayın.. kimsenin egosunu tatmin etmeyin ;)
MSNSETUP.BLOGSPOT.COM | TOPROCK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder